zaf logo 3

                                    Empowering Diagnosis

Menu

iLite® Λύσεις για την εκτίμηση των AAV (Adeno-Associated Virus) Εξουδετερωτικών Αντισωμάτων

 

Στο δυναμικό τοπίο της γονιδιακής θεραπείας, η κατανόηση της ανοσογονικότητας είναι πρωταρχικής σημασίας. Κι εδώ η πλατφόρμα iLite AAV NAb Assay του οίκου SVAR Lifescience αναδεικνύεται ο στρατηγικός σας σύμμαχος! Η ανάπτυξη AAV καψιδίων για γονιδιακή θεραπεία που θα περνούν απαρατήρητα από το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πραγματικά πρόκληση. Η απόκτηση των απαραίτητων εργαλείων για να υποστηρίξετε το σχέδιο του φορέα σας είναι το κλειδί.

Ανακαλύψτε τη πλατφόρμα iLite® AAV NAb – το κλειδί για να «αποκαλύψετε τη σιωπή» των καψιδίων AAV ορότυπου!

 

Ένας σχεδιασμός «δύο-κυτταρικών σειρών» ενορχηστρωμένος με ακρίβεια

Τα διαφορετικά  iLite packaging cells παράγουν  AAV2, AAV5, AAV6, AAV8, και AAV9 ορότυπους φορέων, και τα AAV Responsive Reporter cells, πυροδοτούν την έκφραση της Firefly luciferase σε απόκριση της AAV μεταγωγής. Αυτή η AAV μεταγωγή συσχετίζεται άμεσα με την παραγόμενη ένδειξη, εύκολα μετρήσιμη από ένα τυπικό λουμινόμετρο.

 

Αρχή της AAV Πλατφόρμας: Ο σχεδιασμός «δύο-κυτταρικών σειρών» που περιλαμβάνει την AAV-producing Packaging κυτταρική σειρά και την AAV-responsive Reporter κυτταρική σειρά παράγει και εντοπίζει την μεταγωγή του AAV φορέα, αντίστοιχα. 

Με τη παρουσίαση εξουδετερωτικών κυττάτων, η AAV μεταγωγή είναι εξασθενημένη με αποτέλεσμα την  χαμηλότερη παραγωγή της συγκεκριμένης ένδειξης.

Επιπρόσθετα, η AAV Responsive Reporter κυτταρική σειρά προσφέρει ένα πρόσθετο επίπεδο ακρίβειας. Με τη παρουσία ενός δεύτερου γονιδίου αναφοράς, αυτό της Renilla Luciferase. Αυτά τα κύτταρα μπορούν να χρησιμεύσουν ως εσωτερικός έλεγχος των επιδράσεων της μήτρας. Αυτό όχι μόνο επιτρέπει τον προσδιορισμό των κυτταροτοξικών επιδράσεων του βιολογικού δείγματος, αλλά διασφαλίζει επιπλέον αποτελέσματα ανεξάρτητα από τον αριθμό των κυττάρων που χρησιμοποιούνται στην δοκιμασία. Αυτή η διπλή ικανότητα έκφρασης της λουσιφεράσης ενισχύει τη δύναμη και την αξιοπιστία της πλατφόρμας.

 

 

Γιατί έχει σημασία η αξιολόγηση της ανοσογονικότητας

Η γονιδιακή θεραπεία είναι μια επαναστατική ιατρική προσέγγιση που τροποποιεί το DNA του κυττάρου ξενιστή για τη θεραπεία και την πρόληψη ασθενειών. Στον πυρήνα της, η γονιδιακή θεραπεία περιλαμβάνει την ακριβή μετατροπή, προσθήκη ή διαγραφή γενετικού υλικού για τη διόρθωση ή την τροποποίηση της λειτουργίας των γονιδίων. Εκτελείται κυρίως χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους φορέων για την εισαγωγή του γενετικού υλικού.

Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της γονιδιακής θεραπείας, απαιτούνται προηγμένες βιοδοκιμές για τον προσδιορισμό της ανοσογονικότητας του φορέα και του γενετικού φορτίου.

Ένας κοινός φορέας είναι οι AAV (adeno-associated virus) φορείς. Οι AAV είναι μη παθογόνοι, έχουν χαμηλή ανοσογονικότητα και μεταφέρουν αποτελεσματικά γενετικό υλικό τόσο στα διαιρούμενα όσο και στα μη διαιρούμενα κύτταρα, καθιστώντας τους ελκυστικούς για θεραπευτικές εφαρμογές.

Είναι απαραίτητο να αναπτυχθούν AAV καψίδια που να μπορούν να αποφύγουν την ανίχνευση από το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς τα προϋπάρχοντα anti-AAV εξουδετερωτικά αντισώματα (NAbs) μπορούν να εμποδίσουν τη διαγονιδιακή διαμόλυνση, καθιστώντας έτσι την γονιδιακή θεραπεία αναποτελεσματική.

Δεδομένου ότι πολλά άτομα έχουν εκτεθεί στον άγριου τύπου ιό AAV, με έως και το 90% να εκτεθεί προηγούμενα, συχνά στην πρώιμη παιδική ηλικία, περίπου το 50% του πληθυσμού τυπικά φέρει αντισώματα κατά των διαφορετικών AAV ορότυπων. Αυτό υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη για ακριβή αξιολόγηση της ανοσογονικότητας.

 

Βασικά Χαρακτηριστικά της iLite AAV NAb πλατφόρμας

Προσαρμογή για οποιοδήποτε καψίδιο

Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα της τεχνολογίας iLite σε αυτή τη πλατφόρμα σημαίνει ότι η AAV-packaging κυτταρική σειρά μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί να παράγει οποιοδήποτε φορέα της επιλογής σας και να αποτελέσει κρίσιμο εργαλείο στην εκτίμηση των ανασυνδυασμένων φορέων επόμενης-γενιάς, προσφέροντας ευελιξία για υβριδικά, χιμαιρικά ή ημι-συνθετικά καψίδια.

 

Αποτελεσματική Δοκιμασία Αναστολής Μεταγωγής

Η AAV responsive κυτταρική σειρά σε συνδυασμό με την καινοτόμα-κατασκευασμένη AAV vector-producing packaging κυτταρική σειρά εξαλείφει την ανάγκη για παραγωγή φορέων έχοντας ως αποτέλεσμα την μείωση της διακύμανσης μεταξύ διαφορετικών παρτίδων και εξασφαλίζοντας μια βελτιστοποιημένη ροή εργασίας με ακρίβεια και αξιοπιστία.

 

Συνέπεια σε κάθε συσκευασία για καλά και αναπαραγώγιμα αποτελέσματα

Η μορφή έτοιμης-δοκιμασίας των AAV packaging και responsive κυτταρικών σειρών εγγυάται συνέπεια στον αριθμό των κυττάρων που συλλέγονται και καταψύχονται στην ίδια δίοδο σε κάθε φιαλίδιο. Αυτή η διαδικασία κρυοσυντήρησης επιτρέπει αποτελέσματα υψηλής ποιότητας, ιδανικά για σωστά και αναπαραγώγιμα αποτελέσματα δίνοντας τη δυνατότητα τεκμηριωμένης λήψης αποφάσεων και βελτιστοποίησης των AAV καψιδίων. 

 

Μειωμένος χρόνος επώασης για Γρήγορα και Υψηλής-Ποιότητας Αποτελέσματα 

Οι AAV packaging και responsive κυτταρικές σειρές είναι διαθέσιμες σε έτοιμη προς χρήση μορφή κατάψυξης – απόψυξης εξαλείφοντας την ανάγκη καλλιέργειας τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σύντομο χρόνο επαναφοράς, μόλις μιας νύχτας, από την τοποθέτηση των κυττάρων έως την λήψη των  αποτελεσμάτων επιτρέποντας την αποτελεσματική και έγκαιρη αξιολόγηση των Nabs.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

iLite® AAV Responsive Reporter Assay Ready Cells

iLite® AAV2 Packaging Assay Ready Cells

iLite® AAV5 Packaging Assay Ready Cells

iLite® AAV6 Packaging Assay Ready Cells

iLite® AAV8 Packaging Assay Ready Cells

iLite® AAV9 Packaging Assay Ready Cells