zaf logo 3

                                    Empowering Diagnosis

Menu

Χτίζοντας την Αποτελεσματικότητα για την Επιτάχυνση της Ανάπτυξης της Κυτταρικής Θεραπείας

 

 

Οι κυτταρικές θεραπείες με Τ κύτταρα ή βλαστοκύτταρα έχουν τη δυνατότητα για θεραπείες μυριάδων παθολογιών όπως ο καρκίνος, οι καρδιαγγειακές, νευροεκφυλιστικές ασθένειες, μεταξύ άλλων. Η ενσωμάτωση ενδογενών λεμφοκυττάρων που μπορούν να διεισδύσουν στους όγκους και τα γενετικά τροποποιημένα Τ κύτταρα ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την εφαρμογή των κυτταρικών θεραπειών σε καρκίνο ή άλλες ασθένειες. Επιπλέον, οι μοναδικές ιδιότητες της αυτοανανέωσης και της διαφοροποίησης των βλαστοκυττάρων προσφέρουν νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για την επιδιόρθωση και την αναγέννηση των ιστών. Το ξεκλείδωμα των κυτταρικών μηχανισμών επαναπρογραμματισμού και διαφοροποίησης υπόσχεται νέες κυτταρικές θεραπείες, αναγεννητική ιατρική και βελτίωση συστηματικών μοντέλων για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της τοξικότητας των φαρμάκων.

 

Ανεξάρτητα από τη διαδρομή μελέτης μιας κυτταρικής θεραπείας, η Π. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και η ENZO LifeSciences παρέχουμε καινοτόμα εργαλεία που θα βοηθήσουν καταλυτικά στην μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα. Για περισσότερα από 45 χρόνια, η ENZO LifeSciences συνεργάζεται με ερευνητές σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας μοναδικές λύσεις για την προώθηση της έρευνας της κυτταρικής θεραπείας και την επιτάχυνση της ανάπτυξης και της κατασκευής θεραπειών CAR-T και βλαστοκυττάρων επόμενης γενιάς. Με τον ολοκληρωμένο κατάλογό από μοναδικά προϊόντα, δεσμευόμαστε να παρέχουμε τα εργαλεία και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να προωθήσετε την καινοτομία και την πρόοδο σε πρωτοποριακές ανακαλύψεις στην εξατομικευμένη ιατρική.

 

Θεραπεία Τ κυττάρων

Απομόνωση και Επιλογή Κυττάρου

Η απομόνωση και η επιλογή των Τ-λεμφοκυττάρων που θα υποβληθούν σε γενετική μηχανική είναι ουσιαστικά βήματα στην ανάπτυξη ανοσοθεραπειών βασισμένων σε κύτταρα. Μία από τις κύριες προκλήσεις είναι η ετερογένεια των πληθυσμών των Τ κυττάρων καθώς δεν είναι όλα τα Τ κύτταρα κατάλληλα για κυτταρική θεραπεία.

 

Η Π. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και η ENZO LifeSciences προσφέρουν ένα εκτεταμένο ρεπερτόριο αντισωμάτων υψηλής εξειδίκευσης για την αναγνώριση, ανάλυση, επιλογή και απομόνωση συγκεκριμένων πληθυσμών Τ κυττάρων από πολύπλοκα μείγματα με κυτταρομετρία ροής. Αυτά τα αντισώματα λειτουργούν ως εργαλεία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς θετικής επιλογής, για παράδειγμα για τον εμπλουτισμό του πληθυσμού των Τ κυττάρων ή ως σκοπούς αρνητικής επιλογής για την απομάκρυνση των μολυσμένων και ανεπιθύμητων κυττάρων από τον πληθυσμό στόχο.

 

Γονιδιακή Τροποποίηση και Ενεργοποίηση

Οι υποδοχείς χιμαιρικού αντιγόνου (CAR) είναι κατασκευασμένοι από υποδοχείς Τ κυττάρων για να δώσουν στα Τ κύτταρα την ικανότητα να στοχεύουν ένα ειδικό αντιγόνο. Η ενεργοποίηση των Τ-λεμφοκυττάρων είναι ένα κρίσιμο βήμα για την έκφραση των κυττάρων CAR T, το οποίο μπορεί να γίνει παρουσία ενεργοποιημένων Β κυττάρων, που δρουν ως κύτταρα που παρουσιάζουν αντιγόνο (APCs). Μία από τις κύριες προκλήσεις είναι η διατήρηση επαρκούς επιπέδου διέγερσης Β κυττάρων για την ενεργοποίηση των Τ κυττάρων.

To MEGACD40L® Protein είναι ένα βελτιστοποιημένο, ολιγομερές κατασκεύασμα που μιμείται in vivo υποβοηθούμενη από τη μεμβράνη CD40L συσσωμάτωση και διέγερση χωρίς την ανάγκη ενισχυτών.

Η τεχνογνωσία της Enzo στην παραγωγή απαιτητικών πρωτεϊνικών συμπλεγμάτων, όπως η πρωτεΐνη MEGACD40L®, έχει ως αποτέλεσμα ένα προϊόν στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε κατά τη διάρκεια της μελέτης σας.

Η εξαιρετικά καθαρισμένη πρωτεΐνη ελαχιστοποιεί την ανεπιθύμητη ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού. Εγγυάται αξιόπιστα αποτελέσματα μέσω της σταθερής απόδοσης από παρτίδα σε παρτίδα. Βελτιστοποιημένη σύνθεση για βελτιωμένη σταθερότητα και ενισχυμένη δραστηριότητα

 

Επέκταση

Σε πολλές περιπτώσεις, ο αριθμός των Τ κυττάρων-στόχων στο περιφερικό αίμα είναι σχετικά χαμηλός. Το κλειδί σε αυτή τη φάση είναι να αναπτυχθούν αποτελεσματικές μέθοδοι για την τόνωση της επέκτασης αυτών των κυττάρων ex vivo ώστε να ληφθεί επαρκής ποσότητα για θεραπεία. Η ENZO LifeSciences προσφέρει μια ευρεία γκάμα λύσεων για την κλιμάκωση της επέκτασης των Τ-κυττάρων με τις ποιοτικές, εξαιρετικά δοκιμασμένες και βιβλιογραφικά αναφερόμενες κυταροκίνες και αυξητικούς παράγοντες.

Θεραπεία βλαστοκυττάρων

Απομόνωση κυττάρων και επαναπρογραμματισμός

Τα βλαστοκύτταρα μελετώνται ευρέως και χρησιμοποιούνται σε πολλαπλές εφαρμογές στην αναγεννητική ιατρική για την ικανότητά τους να αυτοανανεώνονται και να διαφοροποιούνται σε διάφορους τύπους κυττάρων. Τα MSC (μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα) έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιούνται σε περιορισμένο εύρος τύπων κυττάρων, ενώ τα iPSC (επαγόμενα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα) έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιούνται σε σχεδόν οποιοδήποτε τύπο κυττάρου. Τυπικά προερχόμενα από ενήλικα σωματικά κύτταρα, τα iPSC δημιουργούνται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται επαναπρογραμματισμός. Μία από τις κύριες προκλήσεις στο βήμα του επαναπρογραμματισμού είναι η χαμηλή απόδοση της διαδικασίας, με αποτέλεσμα την ατελή μετατόπιση από διαφοροποιημένα κύτταρα σε iPSC.

Ανακαλύψτε τους παράγοντες επαναπρογραμματισμού για πολυδύναμα βλαστοκύτταρα που διαθέτουμε!

 

Επεξεργασία και Επέκταση Γονιδίων

Τα βλαστοκύτταρα μπορούν να κατασκευαστούν γενετικά για να εκφράζουν ένα επεξεργασμένο γονίδιο στόχο και επομένως να διορθώνουν τη μετάλλαξη που προκαλεί ασθένειες. Αυτή η διαδικασία τροποποίησης γονιδίων ενισχύει τις αναγεννητικές ή ανοσοτροποποιητικές ιδιότητες των θεραπειών με βλαστοκύτταρα. Η πρόκληση σε αυτό το στάδιο είναι να υπάρξει ένας ελεγχόμενος αναδιπλασιασμός των βλαστοκυττάρων in vitro, για να αυξηθεί ο αριθμός τους, διατηρώντας παράλληλα τις αδιαφοροποίητες και αυτοανανεώσιμες ικανότητές τους. Τα μικρά μόρια και οι αυξητικοί παράγοντες παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία ρυθμίζοντας τον πολλαπλασιασμό των βλαστοκυττάρων και διατηρώντας την πολυδυναμικότητά τους.

 

Διαφοροποποίηση

Η αυτοανανέωση και η διαφοροποίηση των βλαστοκυττάρων περιλαμβάνει πολύπλοκα γεγονότα που οδηγούν στη δημιουργία διαφόρων απογόνων κυττάρων και ιστών. Για παράδειγμα, τα iPSC είναι ικανά να διαφοροποιούνται σε σχεδόν οποιονδήποτε τύπο κυττάρου στο σώμα. Η αποτελεσματικότητα της διαφοροποίησης είναι απαραίτητη για την επίτευξη πλήρους ωρίμανσης και λειτουργικότητας των κυττάρων. Η βελτιστοποίηση λύσεων για την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της κλιμάκωσης της διαφοροποίησης είναι μια διαρκής πρόκληση. Η  ENZO LifeSciences προσφέρει μια εκτεταμένη συλλογή μικρών μορίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ρύθμιση της διαφοροποίησης, της βιοχημικής δραστηριότητας και της κυτταρικής ανάπτυξης.

 

Κρυοσυντήρηση και χαρακτηρισμός

Αυτό είναι το τελευταίο στάδιο της ανάπτυξης της θεραπείας των Τ-λεμφοκυττάρων και των βλαστοκυττάρων και είναι κρίσιμη και απαιτητική η διατήρηση της κυτταρικής βιωσιμότητας, της λειτουργικότητας και της γενετικής σταθερότητας κατά τη μακροχρόνια αποθήκευση. Είναι επίσης σημαντικό να εντοπιστούν τυχόν καθυστερημένες ή σωρευτικές επιδράσεις της τοξικότητας που σχετίζεται με την κρυοσυντήρηση.

 

Η  ENZO LifeSciences μέσω μιας μακράς και επιτυχημένης πορείας στον εντοπισμό, τη σύνθεση και την εμπορευματοποίηση πολύτιμων γνωστών μικρών μορίων συμβάλλει στην αποτελεσματική επιτάχυνση της ανάπτυξης και της κλιμάκωσης της παραγωγής κυτταρικών θεραπειών.

 

Μπορείτε να ανακαλύψετε τον πλούσιο κατάλογο προϊόντων που θα σας βοηθήσουν σε κάθε σας βήμα ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.enzolifesciences.com/browse/cell-therapy/ και επικοινωνώντας με έναν από τους εξειδικευμένους συνεργάτες της εταιρείας μας.